A Lymbus felhívása

Kedves Kollégák!

Az KKM Külföldi Magyar Intézetekért és Nemzetközi Oktatási Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság – Külföldi Magyar Intézetek Főosztálya, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára és az Országos Széchényi Könyvtár idén is megjelenteti a Lymbus - Magyarságtudományi Forrásközlemények címet viselő, 2003 óta komoly tudományos rangot kivívó évkönyvét. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a 2018. évi számban való forrásközlés lehetőségére.

 

Az idei Lymbusba, a korábbi évek gyakorlata szerint, a magyarság művelődéstörténetéhez (ideértve az irodalom-, a művészet-, a politika-, a gazdaság-, az eszme-, a zene-, a had-, az életmódtörténetet stb.) forrásul szolgáló, eddig kiadatlan, elsősorban külföldi levéltárakból / kézirattárakból származó dokumentumokat várunk, rövid bevezetővel, jegyzetekkel, minimum 4-5 lap, maximum 4 ívnyi terjedelemben.

A 2018- évi kötet megjelentetését szeptemberre tervezzük, a cikkek, közlemények leadási határideje ennek megfelelően:
2018. május 31.

A közlésre elfogadott, ám a kései leadás vagy terjedelmi okok miatt az idei számból kimaradó írásokat a következő esztendei évkönyvben szeretnénk megjelentetni.

A megjelenéshez a határidőn belüli benyújtáson túl előzetes jelentkezés is szükséges, amelyet az esetlegesen felmerülő kérdésekhez és a közleményekhez hasonlóan a következő email-címeken várunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közleményét várva, köszönettel és szívélyes üdvözlettel,

a Lymbus Szerkesztőbizottsága nevében:

Szabó András Péter felelős szerkesztő
Ujváry Gábor főszerkesztő