Felhívás publikálásra a Lymbus 2021. évi számába

Kedves Ismerősünk, Kollégánk!
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság, a Magyar Nemzeti Levéltár és az Országos Széchényi Könyvtár idén is megjelenteti a Lymbus – Magyarságtudományi Forrásközlemények címet viselő, 2003 óta komoly tudományos rangot kivívó évkönyvét. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a 2021. évi számban való forrásközlés lehetőségére.
Az idei Lymbusba, a korábbi évek gyakorlata szerint, eddig kiadatlan, hazai vagy külföldi levéltárakból/kézirattárakból származó, a magyarság politika- és művelődéstörténetét megvilágító dokumentumokat várunk, a forrás terjedelmét nem meghaladó méretű bevezetővel, jegyzetekkel, minimum 5-10 lap, maximum 4-5 ív terjedelemben.
A 2021. évi kötet megjelentetését szeptemberre tervezzük, a cikkek, közlemények leadási határideje ennek megfelelően: 2021. június 30.
Külön felhívjuk a figyelmet a mellékelt útmutatóra. A közlésre elfogadott, ám a kései leadás vagy terjedelmi okok miatt az idei számból kimaradó írásokat a következő esztendei évkönyvben szeretnénk megjelentetni.
A megjelenéshez a határidőn belüli benyújtáson túl előzetes jelentkezés is szükséges 2021. március 31-ig, amelynek tartalmaznia kell a közlemény címét, várható terjedelmét és tartalmának legalább egy bekezdésnyi leírását. A jelentkezéseket az esetlegesen felmerülő kérdésekhez hasonlóan a következő email-címeken várjuk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (A levelet lehetőleg mindkét címre elküldve.) A közlemények elfogadásáról az évkönyv reményeink szerint áprilisban összeülő szerkesztőbizottsága hoz majd döntést, és arról a szerzőket haladéktalanul értesíti.
 
Közleményét várva, köszönettel és szívélyes üdvözlettel,
a Lymbus Szerkesztőbizottsága nevében:
 
Szabó András Péter felelős szerkesztő
Ujváry Gábor főszerkesztő